Welkom bij Cosmade Belgium

Cosmade Belgium werd in 2001 opgericht door ingenieur André Nagels die reeds 20 jaar ervaring had in de sector van cosmetica en medische hulpmiddelen. Aanvankelijk was het bedrijf gevestigd in Reet. In 2005 verhuisde Cosmade naar een nieuwe locatie in Heist-op-den-Berg.

Cosmade Belgium heeft zich op korte tijd geprofileerd als een betrouwbare en deskundige partner voor bedrijven die een eigen cosmetica en/of parafarmaceutische productlijn op de markt willen brengen.

Cosmade Belgium is een sterk groeiende KMO en telt momenteel een vijftigtal werknemers. Sinds 2009 staat ook zoon Jeroen Nagels mee aan het hoofd van het bedrijf.

In 2012 werd het zusterbedrijf Belcofill opgericht als private labelbedrijf voor de productie en conditionering van biocides (bv: muggenrepellents & handgels).

Onze activiteiten

Onderzoek en ontwikkeling

Cosmade Belgium beschikt over een eigen professioneel uitgerust laboratorium met vijf formulatoren. Zij staan in voor de ontwikkeling van nieuwe producten en begeleiden de klant bij de keuze van verpakkingen.

Productie van cosmetica en medische hulpmiddelen

De productieafdeling staat in voor de productie van zowel koude als warme bereidingen. Vloeistoffen, emulsies en gels behoren tot de verschillende mogelijkheden.

Conditionering

Door een verscheidenheid aan afvulmachines is het mogelijk productievolumes van 1.000 tot 200.000 stuks af te vullen in tubes, flessen, ampullen, sticks, …